Solution An Exercise for a Simple and Deep Life مقالات اوریگامی آشنایی بیشتر با دنیای اوریگامی Diversity Origami Papers Packages کاغذهای اوریگامی در نقوش مختلف جهت مشاهده و تهیه انواع بسته های کاغذ اوریگامی روی دکمه زیر کلیک کنید. بسته های کاغذ Diversity Origami Training Packages پکیج های متنوع آموزش اوریگامی جهت مشاهده و تهیه انواع محصولات روی دکمه زیر کلیک کنید. بسته های آموزشی

اوریگامی

واژه­ ی origami  متشکل از دو کلمه ی “ori” و “gami” است که “ori” به معنای “folding  تا کردن” و “gami” تغییر یافته­ ی کلمه­ ی “kami” به معنای “paper کاغذ” می ­باشد.

در واقع اوریگامی، هنر و اندیشه تا کردن کاغذ برای خلق اشکال مختلف از قبیل  حیوانات،وسایل تزئینی، شکل­های هندسی و اشکالی مرتبط با گرافیک، معماری , صنعت . بدون نیاز به استفاده از چسب و قیچی می باشد، که از هنرهای کهن کشور ژاپن به حساب می­ آید . طیف وسیعی از کودکان تا بزرگسالان می توانند با تا کردن کاغذ، تصورات و مفاهیم ذهنی خود را به صورت اشکال سه­ بعدی عینیت بخشند .

تاریخچه

از آنجا که وجود کاغذ یک پیش نیاز بدیهی برای پیشرفت اوریگامی بوده، بهتر است ابتدا اشاره­ ای به تاریخچه ی کاغذ داشته باشیم.

قبل از اختراع کاغذ از مواد متفاوتی برای نوشتن استفاده می­شد که می توان به عنوان مثال از پاپیروس، طومار پوستین، پارچه،پوست درخت نام برد. چینی­ ها از پارچه­ های بافته شده برای این منظور استفاده می کردند. روش ساخت کاغذ در حدود سال ۱۰۵ میلادی توسط آقای تسایی لون که وزیر کشاورزی چینی­ ها بود اختراع شد و تا حدود پانصد سال به صورت یک راز نگهداری می­شد. در ابتدای قرن هفتم میلادی این صنعت توسط راهبان بودایی از  …

فواید اوریگامی

از فواید و مزایای بسیار مهم اوریگامی می­توان به موارد زیر اشاره داشت:

زیاد شدن شوق و علاقه به طبیعت و موجودات زنده / افزایش مهارت دست­ها / هماهنگی اندیشه و عمل / تمرکز حواس و مدیتیشن ذهن / بالا بردن صبر و شکیبایی / کمک به ساخت الگوهای هنری و صنعتی به دلیل قابلیت آسان شکلگیری وعملی کردن ایده­ ها / انگیزه ایجاد ساعاتی برای بازی و سرگرمی / ارزان و در دسترس بودن / رشد نظم و ترتیب بهتر در کار­ها پاسخگویی به نیاز خلاقیت و پویایی انسان در جهت حل معما / افزایش نتیجه گیری های منطقی و ریاضی

انواع کاغذ اوریگامی

اوریگامی را می­توان با هر نوع کاغذی انجام داد. اما کاغذهای مخصوص اوریگامی از نظر استحکام و گرم کاغذ جهت ایجاد تا­های متوالی استاندارد دارد .

کاغذهای اوریگامی از نظر سایزبندی نیز استاندارد دارد که معمولا به شکل مربع می­باشد. و در ابعاد ۱۰*۱۰ و ۱۵*۱۵ و۲۰*۲۰ سانتی متر بسیار متداول می­باشد. لازم به ذکر است که کاغذهایی به شکل مستطیل و دایره و مثلث نیز موجود می­باشد. که برای ساخت یکسری از مدل­ها مورد استفاده قرار می­گیرد.

البته در مورد کاغذ اوریگامی ضخامت و گرماژی که برای ساخت اشکال مختلف به کار می­رود بسیار مهم و متفاوت است که تشخیص و انتخاب نوع کاغذ مربوط می­شود به سازنده مدل و نیز مدلی که برای ساخت انتخاب کرده است.

  • washi واشی:

    کاغذهای ساده اوریگامی – اصطلاح  ” وا”   به معنای ژاپنی است و اصطلاح شی به معنای کاغذ می باشد. کاغذ اوریگامی ژاپنی به صورت سنتی مربع شکل بوده و در ابعاد ۱۵ سانتی متر می باشد. این کاغذ در سایزهای متفاوت به وفور یافت می شود.

  • aizomechi آیزوم چی:

    کاغذ رنگی، معمولا در سایه های از آبی یا نیلی رنگ شده است، واژه “آی” در ژاپنی به معنای نیلی است.

  •  chiyagami چیوگامی:

    کاغذ طرح دار روشن، این طرح ها در گذشته با قالب های چوبی به صورت مهر چاپ می شد  اما امروزه توسط چاپگرهای دیجیتالی چاپ می شوند.

  • دیگر کاغذها:

    مامی گامی momigami / شین وازوم shinvazoom / آنریو unryo / یوزن yozen / کاغذ یک طرفه one-sided paper / کاغذ دو طرفه dual-sided paper / کاغذ فویلfoil paper / کاغذ طرح دار patterned paper  و …

علائم و نشانه ها:

اولین بار مفهوم رسم نمودار در کتاب senbazuru orikata (اولین کتاب اوریگامی) در سال۱۷۹۷ مطرح شد. دیاگرام ها در این کتاب بسیار نامشخص بودند و اغلب شکل نهایی طرح را نشان می دادند بدون اینکه مراحل تا زدن ها را آموزش دهد. در کتاب بعدی اقداماتی جهت اصلاح روند دیاگرام ها به وجود آمد، اما هیچ کدام به تصویب نرسید.

در دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ , آکیرا یوشیزاوا یک سیستم رسم نمودار ارائه داد. او نماد رسم نمودار را در سال ۱۹۴۵ در اولین رساله ی خود منتشر کرد بعدها رندلت و هاربین چند نماد به آنها اضافه کردند و آن را تحت عنوان استاندارد به تصویب رساندند و در جوامع بین المللی اوریگامی پذیرفته شد و تا امروز هم همان علائم مورد استفاده ی اوریگامیست ها می باشد.

کاربردهای اوریگامی

کاربرد اوریگامی در کیهان شناسی

سال ها دانشمندان از تلسکوپ های فضایی و زمینی در کنار یکدیگر بهره برده اند، زیرا راکت ها قادر نیستند تلسکوپ های فضایی با سایز تلسکوپ های زمینی را به فضا پرتاب کنند. راه حل جدید یافته شده، fold کردن تلسکوپ فضایی و پرتاب آن به فضا است. “Eyeglass” تلسکوپ ساخته شده به این روش است. کشتی های فضایی نیز هم اکنون به همین روش تا شده، به فضا پرتاب می شوند.

کاربرد اوریگامی در ریاضیات

رابطه ی عمیق و تنگاتنگ ریاضیات و اوریگامی انکار ناپذیر است، اما به عنوان مثال به حل مسأله سه قسمت کردن زاویه در اینجا اشاره می کنیم، که سال ها ذهن ها را درگیر کرده بود و بلاخره بیست سال پیش با روش اوریگامی حل شد.

کاربرد اوریگامی در مهندسی

یکی از هزاران کاربرد اوریگامی، استفاده از آن در ساخت air bag اتومبیل است، که باید نهایت ظرافت و دقت در ساخت آن لحاظ شود.

سمبل اوریگامی

پرنده­‌ی دریایی  (crane)سمبل اریگامی(هنر کاغذ و تا) است. که سمبل بین­ المللی صلح نیز می­‌باشد. در ژاپن هر بچه­ ای عاقبت ساختن پرنده ­ی دریایی را می­ آموزد. الینور کوئر (Eleanor Coerr) کسی است که با نوشتن کتاب “ساداکو و هزار پرنده­‌ی دریایی کاغذی”، به این سمبل عمومیت بخشید.

این کتاب که بصورت گسترده­‌ای منتشر گردید. داستان دختر جوانی به نام ساداکو را بازگو می­‌کند که در اثر تشعشعات رادیواکتیو بمب باران اتمی ژاپن توسط آمریکا در جنگ جهانی دوم، صدمه دیده بود. در پایان جنگ او در بیمارستانی تحت درمان قرار گرفت. چند سال بعد سرطان خون او عود کرد. دوست او با در دست داشتن یک پرنده‌ی دریایی کاغذی به ملاقاتش رفت. او به ساداکو گفت که پرنده­ ی دریایی سمبل سلامتی است و اگر او بتواند هزار پرنده دریایی بسازد، حالش خوب خواهد شد. دوست او ساخت پرنده دریایی را به او آموخت. کار ساده‌ای نبود، اما وقتی که ساداکو در ساخت اولین پرنده دریایی مهارت یافت، شروع کرد به ساختن ۹۹۹ تای دیگر. او دلیرانه مصمم شده بود که آنها را بسازد. ساختن پرنده ­ی دریایی چنان فکر او را بخود مشغول می کرد که بیماری از یادش می­رفت. مصمم بودن او و کارش توجه پرسنل بیمارستان و بازدیدکنندگان را به خود جلب نمود و آنها نیز مجلات، پاکت­های عکس­های رادیوگرافی و دیگر کاغذهایی که بدستشان می­رسید را برای او می­ آوردند تا او بتواند کارش را کامل کند. وقتی دید که بیماران دیگر نیز به این کار علاقه­ مند شده­ اند او کارش را متوقف کرد و شروع به آموزش ساختن پرنده­ ی دریایی به دیگر بیماران نمود تا آنها هم بتوانند این کار را انجام دهند. جنگ موجب بیماری او شده بود، ساداکو همانطور که پرنده­ ی دریایی را می­ساخت، پیام صلحش را به همه جا گسترش می ­داد. بزودی او صد پرنده­ ی دریایی را ساخت. حال او بهتر شده بود و او توانست از بیمارستان مرخص شده و به خانه برگردد. اما ، بیماری او مجدداً عود نمود. توانش به حدی کاهش یافت که متاسفانه دیگر قادر نبود کار ساختن بقیه پرنده­ های دریایی را تمام کند. با کمتر از ۷۰۰ پرنده­ ی دریایی کامل شده، ساداکو به حالت کما افتاد و سپس مرد.

وقتی همکلاسی­ هایش فهمیدند که او قادر نبوده رویای خودش را کامل کند ،همه تصمیم گرفتند تا درست کردن پرنده دریایی را بیاموزند. بزودی آنها توانستند کار ساختن هزار پرنده دریایی ساداکو را تمام کنند و به رویای او تحقق بخشند.

بچه ­ها تصمیم گرفتند به تمام کودکان دیگر ژاپنی نامه نوشته و داستان ساداکو را به آنها گفته و از آنها خواستند با جمع­ آوری پول­ هایشان بنای یاد بودی برای ساداکو و گسترش پیام صلح او بسازند. وقتی دولت ژاپن از این طرح مطلع شد تصمیم گرفت یک پارک در هیروشیما را بنام پارک صلح تغییر نام دهد. آنها در این پارک بنای عظیمی ساختند و شبیه پرنده­ ی دریایی ساداکو یک پرنده دریایی بزرگ ساخته و روی این بنا قرار دادند. همکلاسی­ های او تصمیم گرفتند بخاطر احترام گذاشتن به ساداکو نوشته­ ای بر روی پایه این بنای یاد بود ، نصب نمایند. این متنی است که آنها انتخاب کردند :

” این فریاد ماست ، این خواسته­ ی ماست ، صلح در دنیا .”

امروزه دانش­ آموزان در تمام مدارس ژاپن (و حتی سراسر کره ی زمین) هر روز، با امیدی جهانی برای صلح، به تا کردن کاغذ و ساختن درناهای کاغذی ادامه می­ دهند و آن ها را به مقبره­ ی ساداکو می­ فرستند.

بزرگان اوریگامی

رابرت جی لنگ

فیزیک دان آمریکایی رابرت جی لنگ در سال ۱۹۶۱ میلادی متولد شد.

او یکی از هنرمندان و نظریه پردازان در زمینه اوریگامی است. شهرت لنگ برای طرح های پیچیده و ظریف او است که مهمترین آن حشرات و حیوانات است.

او به مطالعه ریاضیات و کاربرد کامپیوتر و تئوری­های اوریگامی پرداخته است و به پیشرفت های­بزرگی در ساخت برنامه های کابردی دنیای واقعی اوریگامی در مشکلات هندسی دست یافته است.

رابرت هاربین

متولد ۱۹۰۹، بالفور آفریقای جنوبی

یک شعبده باز و نویسنده در بریتانیا بود و بسیار قدرتمند در اریگامی

در سال ۱۹۵۳، هاربین و یکی از دوستانش، گرشان لگمن Gershan Legman ، در زمینه اوریگامی فعالیت­های مشترک تحقیقاتی انجام دادند. هاربین کتابهای فراوانی در مورد اوریگامی نوشته و در سال ۱۹۶۵ برای اولین بار رئیس انجمن اوریگامی بریتانیا شد.

او اولین غربی ­ای بود که از کلمه اوریگامی برای این هنر در غرب استفاده کرد.

آکیرا یوشیزاوا

آکیرا یوشیزاوا در سال ۱۹۱۱ در ژاپن متولد شد و در سال ۲۰۰۵ دیده از جهان فرو بست.

عنوان استاد بزرگ اوریگامی متعلق به اوست. او سفیر فرهنگی بین المللی ژاپن بوده است.

در سال ۱۹۸۳ ,امپراطور ژاپن (هیرو هیتو) او را به نام( سفارشی از برآمدن خورشید) the order of the rising sun نامید, که یکی از بالاترین افتخارات یک شهروند ژاپنی محسوب می گردد.

یوشیزاوا بیش از ۵۰۰۰۰ مدل اوریگامی ساخته است که فقط چند صد طرح آن در غالب ۱۸ کتاب دیاگرام داشته است.

جان مونترال

جان مونترال متولد واشنگتن دی سی آمریکا می باشد.

او اوریگامیست و نویسنده توانمندی است که در جهان به خوبی شناخته شده است.

او پسر Elliott Waters Montral دانشمند و ریاضیدان آمریکایی است.

مونترال در سن۶ سالگی اولین اوریگامی خود را ابداع کرد و در سن ۱۲ سالگی عضو مرکز اوریگامی آمریکا شد.

در سال ۱۹۷۹ اولین کتاب اوریگامی او تحت عنوان اوریگامی برای علاقه مندان به چاپ رسید. او نویسنده بیش از ۳۰ عنوان کتاب در زمینه ی اوریگامی است.